Forum dyskusyjne - Gry, filmy, muzyka, programy - proks.pl

Pełna wersja: Kontrowersyjne okładki - "Super Express" i "Fakt" powinny przeprosić.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Rada Etyki Mediów wzywa "Super Express" i "Fakt" do publicznego przeproszenia trenera reprezentacji Polski Leo Beenhakkera, trenera Niemiec Joachima Loewa i piłkarza Michaela Ballacka, przedstawionych przez obie redakcje w fotomontażach, dotyczących meczu Euro 2008 pomiędzy reprezentacjami Polski i Niemiec.

[Obrazek: 43143.jpg]
Po lewej: okładka "Faktu", po prawej: fotomontaż zamieszczony w "Super Expressie"

Więcej na :
Kod:
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5286965,REM___Super_Express__i__Fakt__powinny_przeprosic.html

Co o tym sądzicie ? Gazety znowu szaleją...
Do Faktu bym się nie przyczepił, nie ma tam przecież nic złego. Odrobiny humoru nikomu nie zaszkodzi, ale Super Express przesadził i to nawet bardzo.
No okladka faktu nie jest jakas typowo obrazliwa bo czasami zdarzaja sie gorsze np. porownanie prezydenta do kartofla.

A Super Express bardzo przesadzil.

Jeszcze byla jedna okladka Faktu na ktorej jest napisane zeby Leo powtorzyl Grunwald. To juz wedlug mnie wlasnie ona byla bardziej niestosowna.
SE przesadził znacząco Fakt też w sumie obraża niemców ale nie jest to tak oburzające uważam że obydwie gazety powinny przeprosić.
A moim zdaniem nic nie przesadzili, niemieckie media przed meczem ostro po nas jechały więc my odpłaciliśmy się tym samym.
Nie wnikam co pojawiło się w niemieckich mediach ogólnie jestem przeciwny takim akcjom w mediach bo powinien się liczyć tylko sport a takie zabawy nie mają nic wspólnego ze sportem.
Dla mnie to tylko taka brukowa sztuka. Normalna dla tego typu gazet.
Przekierowanie